رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است فیلم کوتاه مورچه نامزد جشنواره پریدریشیا هندوستان شد سریال حضرت اجل، اثر جدید سعید سلطانی هدایت هاشمی با فصل دوم سریال فراری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش
سرخط خبرها

ساز «قاصدک» | نگاهی به اجرای موسیقی اصیل ایرانی در پردیس تئاتر اردیبهشت مشهد

  • کد خبر: ۲۳۵۹۵۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
ساز «قاصدک» | نگاهی به اجرای موسیقی اصیل ایرانی در پردیس تئاتر اردیبهشت مشهد
گروه هم‌نوازان قاصدک در چندین شب متوالی با همکاری پردیس اردیبهشت به اجرای پرشور موسیقی اصیل ایرانی پرداخته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها که در تب‌و‌تاب اعیاد و جشن و سرور‌ها بازار موسیقی‌های سنتی گرم شده است، گروه هم‌نوازان قاصدک در چندین شب متوالی با همکاری پردیس اردیبهشت به سرپرستی «حامد طاهری‌تهرانیان» به اجرای پرشور موسیقی سنتی پرداخته‌اند.

این رویداد فرهنگی که از تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آغاز شده است، شب‌های گرم تابستانه را به اجرا و نواختن قطعات موسیقی اصیل ایرانی اختصاص داده‌اند تا با همراهی نوازندگان توانمند خراسانی، که سازهایشان را تنها برای بینندگان کوک می‌کردند، با هنرنمایی و خاطره‌بازی شب ماندگاری را برای هنردوستان رقم بزنند.  

نکته مهم در این برنامه اجرای قطعاتی از موسیقی مقامی توسط هنرمندان موسیقی سنتی بود که وجود سیر داستانی ترانه‌های موسیقی مقامی خطه خراسان در این اجرا‌ها جالب توجه است؛ روایت‌هایی که نسل‌به‌نسل و سینه‌به‌سینه منتقل شده‌اند و در قالب شعر و ترانه و داستان درآمدند و سپس با ساز و آواز اجرا می‌شوند.

هماهنگی در اجرای موسیقی گروه قاصدک، نوازندگان حرفه‌ای، فضای دلنشین، صدابرداری خوب و بازی نور‌ها یک طرف، گرما و صمیمیت اجرای ترانه‌های محلی هم‌چون «دختر قوچانی»، «سروخرامان»، «بهار دلکش» و... با تصویرسازی‌های زیبا از لباس‌ها، غذا‌ها و مراسمات محلی مردم خراسان باعث زیبایی دوچندان این اجرا شد. اجرایی که نه‌تنها گوش‌ها که چشم و دل و جان بیننده را محصور اصالت و زیبایی ایرانی می‌کند.

طاهری‌تهرانیان، سرپرست این گروه موسیقی، در سخنانی کوتاه به حفظ موسیقی اصیل ایرانی و اهمیت آن در ایجاد همبستگی و حفظ هویت فرهنگی در قالب موسیقی اصیل اشاره می‌کند و از تماشاگران می‌خواهد تا با هم‌خوانی و همدلی بتوانند شب به‌یادماندنی در خاطرشان بسازند.

اکنون به دلیل استقبال هنردوستان و هنرمندان از این هم‌نوازی در چندین شب متوالی این اجرا تمدید شده و تا چند شب دیگر ادامه دارد. 

به نظر می‌رسد ماحصل چنین‌اجرا‌هایی خاطره‌ای خوش از موسیقی اصیل ایرانی و در کنار آن اجرای قطعاتی از موسیقی مقامی خراسان، در کنار حفظ هویت و اصالت فرهنگی باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->