تنوع و خلاقیت در تولید انیمیشن‌های آموزشی برای کودکان در مرکز انیمیشن سوره نقاشی دزدیده شده «اگون شیله» در حراجی کریستیز لندن فروخته می‌شود مرگ کیم سه‌رون، زنگ خطری برای فشار بی‌رحمانه بر سلبریتی‌های کره‌ای است ششمین پاتوق فیلم کوتاه انجمن سینمای جوانان مشهد| فیلم کوتاه نباید سکوی پرش برای ساخت فیلم بلند باشد برندگان بخش نسل جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شدند رسانه‌ها نقش کلیدی در حمایت از تولید ملی و رونق اقتصادی دارند موفقیت جهانی فیلم کوتاه «تنها کنار هم» | راهیابی به جشنواره‌های لهستان و ترکیه درخشش سینمای ایران در مالزی| جشنواره فیلم‌های ایرانی ۲۰۲۵ برگزار شد رسانه‌ها؛ پل ارتباطی میان صنعت و مردم رسانه‌ها دیده‌بان توسعه و افشاگر فساد هستند رسانه‌ها نباید در حوزه اقتصاد خط قرمز داشته باشند نگرانی هواداران از آینده «جیمز باند» پس از تصاحب آمازون پژمان بازغی تهیه‌کننده سریال می‌شود آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) جشنواره بین‌المللی سیمرغ بازتاب هویت ایرانی با دیدگاه حماسی است آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) تأکید جشنواره بین‌المللی سیمرغ بر اهمیت جایگاه حماسی فردوسی جزئیات رفع مشکل هم‌پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر اجرای نوروزی علی رهبری در روسیه
سرخط خبرها

ساز «قاصدک» | نگاهی به اجرای موسیقی اصیل ایرانی در پردیس تئاتر اردیبهشت مشهد

  • کد خبر: ۲۳۵۹۵۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
ساز «قاصدک» | نگاهی به اجرای موسیقی اصیل ایرانی در پردیس تئاتر اردیبهشت مشهد
گروه هم‌نوازان قاصدک در چندین شب متوالی با همکاری پردیس اردیبهشت به اجرای پرشور موسیقی اصیل ایرانی پرداخته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها که در تب‌و‌تاب اعیاد و جشن و سرور‌ها بازار موسیقی‌های سنتی گرم شده است، گروه هم‌نوازان قاصدک در چندین شب متوالی با همکاری پردیس اردیبهشت به سرپرستی «حامد طاهری‌تهرانیان» به اجرای پرشور موسیقی سنتی پرداخته‌اند.

این رویداد فرهنگی که از تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آغاز شده است، شب‌های گرم تابستانه را به اجرا و نواختن قطعات موسیقی اصیل ایرانی اختصاص داده‌اند تا با همراهی نوازندگان توانمند خراسانی، که سازهایشان را تنها برای بینندگان کوک می‌کردند، با هنرنمایی و خاطره‌بازی شب ماندگاری را برای هنردوستان رقم بزنند.  

نکته مهم در این برنامه اجرای قطعاتی از موسیقی مقامی توسط هنرمندان موسیقی سنتی بود که وجود سیر داستانی ترانه‌های موسیقی مقامی خطه خراسان در این اجرا‌ها جالب توجه است؛ روایت‌هایی که نسل‌به‌نسل و سینه‌به‌سینه منتقل شده‌اند و در قالب شعر و ترانه و داستان درآمدند و سپس با ساز و آواز اجرا می‌شوند.

هماهنگی در اجرای موسیقی گروه قاصدک، نوازندگان حرفه‌ای، فضای دلنشین، صدابرداری خوب و بازی نور‌ها یک طرف، گرما و صمیمیت اجرای ترانه‌های محلی هم‌چون «دختر قوچانی»، «سروخرامان»، «بهار دلکش» و... با تصویرسازی‌های زیبا از لباس‌ها، غذا‌ها و مراسمات محلی مردم خراسان باعث زیبایی دوچندان این اجرا شد. اجرایی که نه‌تنها گوش‌ها که چشم و دل و جان بیننده را محصور اصالت و زیبایی ایرانی می‌کند.

طاهری‌تهرانیان، سرپرست این گروه موسیقی، در سخنانی کوتاه به حفظ موسیقی اصیل ایرانی و اهمیت آن در ایجاد همبستگی و حفظ هویت فرهنگی در قالب موسیقی اصیل اشاره می‌کند و از تماشاگران می‌خواهد تا با هم‌خوانی و همدلی بتوانند شب به‌یادماندنی در خاطرشان بسازند.

اکنون به دلیل استقبال هنردوستان و هنرمندان از این هم‌نوازی در چندین شب متوالی این اجرا تمدید شده و تا چند شب دیگر ادامه دارد. 

به نظر می‌رسد ماحصل چنین‌اجرا‌هایی خاطره‌ای خوش از موسیقی اصیل ایرانی و در کنار آن اجرای قطعاتی از موسیقی مقامی خراسان، در کنار حفظ هویت و اصالت فرهنگی باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->